Trattkantarell är en mycket användbar svamp. Den är lätt att torka och man använda den som råvara eller krydda. Smula ner lite torkad trattkantarell i en sås eller gryta och smaken förbättras betydligt.
Läs mer om hur du tillagar svamp
Latinskt namn : Cantharellus tubaeformis
Läs mer på Svampguiden.com

Förberedelsetid | 15 minuter |
Tillagningstid | 15 minuter |
Passiv tid | 30 minuter |
Portioner |
personer
|
Ingredienser
- 30 gram torkade trattkantareller
- 2 msk smör
- 4 msk vetemjöl
- 15 dl vatten
- 3 tärningar grönsaksbuljong
- 1 1/2 msk tomatpuré
- 15 g ädelost
- 2 schalottenlökar
- 3 dl grädde (valfri fetthalt)
- Salt, peppar
- persilja
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Smula sönder den torkade svampen i en kastrull. Häll över vatten så att det täcker svampen ordentligt. Koka på svag värme i 10-15 minuter. Häll av vattnet.
- Finfördela svampen och schalottenlöken i matberedare, eller hacka för hand.
- Bryn blandningen i smör. Strö över mjöl och rör om. Tillsätt vattnet och 1 dl av grädden under omrörning.
- Koka upp och lägg i buljongtärningarna. Smaksätt med tomatpuré och ädelost. Tillsätt resten av grädden och låt soppan puttra i 15-20 minuter.
- Smaka av med salt och papper. Häll över hackad persilja vid serveringen.