Trattkantarell – soppa 2
Portioner Förberedelsetid
4 15minuter
Tillagningstid Passiv tid
10minuter 30 minuter
Portioner Förberedelsetid
4 15minuter
Tillagningstid Passiv tid
10minuter 30 minuter
Ingredienser
  • 6dl rensade trattkantareller eller
  • 2dl torkade trattkantareller
  • 1liter vatten
  • 1 1/2-2tärningar höns- eller grönsaksbuljong
  • 1skiva rotselleri eller en medelstor stjälk blekselleri
  • 1bit purjolök, 6-8 cm
  • 1-2 schalottenlökar
  • 2msk olja
  • 4msk matlagningsmjöl
  • 1dl grädde (välj fetthalt)
  • 1 äggula
  • Salt, peppar
  • 1dl hackad persilja
Instruktioner
  1. Om du använder torkad svamp: Blötlägg den torkade svampen i 15-20 minuter. Rensa den färska svampen väl och skär den i lagom stora bitar.
  2. Ånga av den färska eller blötlagda svampen i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt oljan och stek några minuter.
  3. Tillsätt vattnet, buljongtärningarna och sellerin och koka i 10-15 minuter.
  4. Skiva purjolöken, hacka schalottenlöken. Fräs det i resten av oljan. Strö på mjölet och späd med buljongen och koka upp så att mjölet löser sig.
  5. Tillsätt svampen och låt alltsammans koka i 5-7 minuter.
  6. Blanda äggulan med grädden och rör ner i soppan som därefter inte får koka mer.
  7. Smaka av med salt och peppar och strö persilja över!