Trattkantarell – soppa 1
Portioner Förberedelsetid
4-5 10minuter
Tillagningstid Passiv tid
10minuter 15minuter
Portioner Förberedelsetid
4-5 10minuter
Tillagningstid Passiv tid
10minuter 15minuter
Ingredienser
  • 1liter färsk trattkantarell eller 1 dl torkad svamp
  • 1dm av det vita på purjolöken
  • 10 dl vatten
  • 2 dl grädde (valfri fetthalt)
  • 6 enbär
  • 2 1/2msk vetemjöl
  • Salt, peppar
  • 1 buljongtärning
Instruktioner
  1. Blötlägg den torkade svampen i ljummet vatten i 15-30 minuter. Ånga av den färska eller blötlagda svampen i en tjockbottnad kastrull.
  2. Tillsätt lite matfett och purjolöken och låt det småsteka i 10 minuter.
  3. Slå på vattnet, buljongen, 1 dl av grädden och enbären. Låt det koka tills purjolöken är så gott som upplöst.
  4. Vispa ut vetemjölet i lite vatten samt resten av grädden. Häll det i soppan och låt det koka i ytterligare 10 minuter.