Svart trumpetsvamp – i leverpastej
Ingredienser
  • 4hg kalv- eller svinlever
  • 100gram späck
  • 1gul lök
  • 2 ansjovisfiléer
  • 1tsk mald svartpeppar
  • 0,5tsk mejram
  • 0,5msk salt
  • 0,5msk socker
  • 1msk ansjovisspad
  • 1 ägg
  • 3dl mellangrädde
  • 1dl vetemjöl
  • 0,5liter färsk trumpetsvamp eller motsvarande mängd torkad
Instruktioner
  1. Hacka svampen och lägg den i ljummet vatten 15 minuter. Lägg över i tjockbottnad kastrull och låt den ånga av. Sätt till lite smör och fräs några minuter, salta lätt.
  2. Häll på vatten så att det precis täcker svampen. Låt stå på svag värme i 20 minuter. Häll av vattnet.
  3. Skölj levern och skär den och späcket i små kuber. Skala löken och skär den i bitar.
  4. Mal lever, späck, lök och ansjovis i en köttkvarn eller mixa i matberedare. Blanda sedan i övriga ingredienser.
  5. Lägg smeten i en smord form, gärna en rak brödform
  6. Grädda pastejen i vattenbad i 60-70 minuter.