Sotvaxing – köttfärsrulle med bacon
Portioner Förberedelsetid
4 20
Passiv tid
45
Portioner Förberedelsetid
4 20
Passiv tid
45
Ingredienser
  • 300gram nötfärs
  • 100gram fläskfärs
  • 2 kokta kalla potatisar
  • 1dl vatten
  • 1 ägg
  • Salt, peppar
Till fyllningen
  • 5dl färsk sotvaxingeller motsvarande mängd torkad, dvs. 1-1,5 dl
  • 1msk smör
  • 1 schalottenlök
  • 1/2paket bacon
  • 3msk hackad persilja
Instruktioner
  1. Blötlägg den torkade svampen i någon timme.
  2. Sätt ugnen på 175 grader
  3. Låt den färska eller blötlagda svampen ånga av i en stekpanna. Tillsätt smör och en finhackad schalottenlök och låt steka i minst en kvart.
  4. Lägg i bitar av bacon och stek tills de fått fin färg
Köttfärsen
  1. Mosa potatisen och blanda den med köttfärsen, ägg, vatten och kryddor efter smak.
  2. Bred ut färsen på vattensköljd skärbräda. Lägg svampröran på färsen och rulla ihop som en rulltårta.
  3. Lägg färsrullen på ett smort, ugnsfast fat. Låt stå i ungen cirka 45 minuter.