Rödgul trumpetsvamp – grönsakswok
Portioner Förberedelsetid
4portioner 15minuter
Tillagningstid
10minuter
Portioner Förberedelsetid
4portioner 15minuter
Tillagningstid
10minuter
Ingredienser
  • 4 paprikor, gärna i olika färger
  • 1liten squash
  • 1stor rödlök
  • 1liter färsk rödgul trumpetsvamp eller 2-3 dl torkad svamp
  • 3msk neutral olja, till exempel rapsolja
  • Salt, peppar
Instruktioner
  1. Alternativ 1. Koka upp vatten och fett (smör eller olja) med den torkade svampen och låt det puttra in. Tillsätt mer vatten vid behov
  2. Alternativ 2 Blötlägg den torkade svampen i 15-20 minuter. Låt den färska eller blötlagda svampen ånga av i en stekpanna eller wok.
  3. Stek svampen i lite olja medan du förbereder grönsakerna.
  4. Kärna ur och strimla paprikorna, skala och strimla squashen, skär rödlöken i klyftor.
  5. Hetta upp resten av olja och låt grönsakerna fräsa tills de är mjuka.
  6. Salta och peppra efter behag.