Det bästa sättet att förvara rödgul trumpetsvamp är att torka den i max 30 grader. De rödgula svamparna ser mycket vackra ut i en glasburk. Färgen bleknar så småningom, men smaken blir kvar.
Det här receptet fungerar även bra för trattkantarell.
Läs mer om hur du tillagar och torkar svamp
Latinskt namn : Cantharellus aurora
Läs mer på Svampguiden.com

Förberedelsetid | 15 minuter |
Tillagningstid | 10 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 4 paprikor, gärna i olika färger
- 1 liten squash
- 1 stor rödlök
- 1 liter färsk rödgul trumpetsvamp eller 2-3 dl torkad svamp
- 3 msk neutral olja, till exempel rapsolja
- Salt, peppar
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Alternativ 1. Koka upp vatten och fett (smör eller olja) med den torkade svampen och låt det puttra in. Tillsätt mer vatten vid behov
- Alternativ 2 Blötlägg den torkade svampen i 15-20 minuter. Låt den färska eller blötlagda svampen ånga av i en stekpanna eller wok.
- Stek svampen i lite olja medan du förbereder grönsakerna.
- Kärna ur och strimla paprikorna, skala och strimla squashen, skär rödlöken i klyftor.
- Hetta upp resten av olja och låt grönsakerna fräsa tills de är mjuka.
- Salta och peppra efter behag.