Rimskivling – torskgryta
Portioner Förberedelsetid
4 15
Tillagningstid Passiv tid
10 15+10
Portioner Förberedelsetid
4 15
Tillagningstid Passiv tid
10 15+10
Ingredienser
  • 4-6portionsskivor torskeller ett fryst fisklock
  • 1liter färsk rimskivling i rejäla skivoreller 2-3 dl torkad svamp
  • 1stor schalottenlök, eller 2 små
  • 1burk hela tomater
  • 1dl torrt vitt vin
  • 1dl grädde
  • Salt, peppar
  • 1dl finhackad persilja
Instruktioner
  1. Lägg den torkade svampen i blöt i någon timme eller två.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Lägg svampen i en stekpanna. Låt den ånga av och tillsätt hälften av smöret. Puttra på svag värme i cirka en kvart.
  4. Lägg över svampen i en låg, vid kastrull, till exempel en traktörpanna.
  5. Lägg löken i stekpannan och låt den mjukna i smöret.
  6. Salta och peppra fisken, som ska vara tinad. Lägg den och löken i kastrullen. Häll över vinet och låt fisken sjuda i 3-4 minuter.
  7. Slå i tomaterna. Tillsätt grädden. Lägg alltsammans i en ugnsfast form med lock och låt det bräsera i ugnen i cirka 10 minuter.
  8. Strö över persiljan.