Rimskivling – rotsakspytt
Portioner Förberedelsetid
4 20
Passiv tid
30
Portioner Förberedelsetid
4 20
Passiv tid
30
Ingredienser
  • 1liter färsk rimskivlingeller motsvarande mängd torkad, dvs. 1,5-2 dl
  • 3 potatisar
  • 1 morot
  • 1bit kålrot
  • 1bit rotselleri, cirka 50 gram
  • 1 röd paprika
  • 2 gula eller röda lökar
  • 2tsk salt
  • peppar
Instruktioner
  1. Om du använder torkad svamp: blötlägg den i ljummet vatten i 1/2-1 timme.
  2. Låt färsk eller blötlagd svamp ånga av i en stekpanna. Tillsätt matfett och låt svampen steka i cirka 20 minuter.
Rotsakerna
  1. Skär rotsakerna och paprikan i ganska små tärningar.
  2. Stek dem och börja med kålroten som tar längst tid. Lägg därefter i morot, rotselleri, potatis och sist paprika.
  3. Skär även löken i små tärningar och stek den eventuellt separat.
  4. Blanda allt och låt det bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.