Ostronskivling – med rödbetor
Ingredienser
  • 4små rödbetor
  • 1 lagerblad
  • 2klyftor vitlök
  • 2msk olivolja
  • röksalt
  • 100gram ostronskivling
  • 1msk smör
  • salt och nymalen vitpepper
  • 1nypa farinsocker
  • 1-2tsk vit balasamvinäger
  • 1msk färsk rosmarin
  • 40gram parmesanost
Vinägrett
  • 1msk olivolja
  • 0,5msk balsamvinäger
Instruktioner
  1. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten med lagerblad och vitlöksklyftor.
  2. Skala rödbetorna och skiva dem tunt. Vänt i olivolja och fördela på fyra tallrikar. Strö över röksalt
  3. Stek ostronskivlingen i smör och krydda med salt, vitpeppar och farinsocker. Stänk över balsamvinäger och vänd ner hackad rosmarin.
  4. Portionera ut svampen över rödbetorna. Lägg på hyvlad parmesanost.
  5. Rör ihop olja och balsamvinäger till en balsamvinägrett och droppa över.