• Hoppa till huvudnavigering
  • Skip to main content
  • Hoppa till det primära sidofältet

Svampkonsulenternas Riksförbund

Logga in
  • Hem
  • Hantera svamp
    • Plocka svamp
    • Ta hand om svamp
    • Tillaga svamp
    • Omräkning av färsk och torkad svamp
    • Recept med svamp
      • Svamp till julmaten
  • Giftsvampar
    • 1 300 frågor om svampförgiftning
    • Vit flugsvamp och champinjoner
    • Lömsk flugsvamp och grönkremla
    • Stolt fjällskivling och panterflugsvamp
    • Trattkantarell och toppig giftspindling
    • Varning för stenmurkla
      • Sluta sälja stenmurklor!
      • Sandsopp- soppa på sandsopp
  • Svamp och naturen
    • Allemansrätten och svamp
    • Fridlysta svampar
    • Skogsbränder och svamp
    • Soppar byter släktnamn
  • Om oss
    • Kontakta en svampkonsulent
    • Årets svampkonsulent
    • Svampkalendariet
    • Styrelsen
    • Bli medlem
    • Kontakt
  • Länkar
  • Aktuellt
    • Ny marknad för svamp – Svamptorget
    • Bristfälligt test av svamptorkar
    • Rapport från Svampens dag
    • Första blodsoppen i Västerbotten
    • Ut i skogen på Svampens dag 2 september
    • Rapportera vilka svampar som säljs!
    • Tips om svampkurser
    • Friesminnet i Femsjö

Ostronskivling – med rödbetor

2016-12-20 av webbredaktör

Ostronskivling kan man köpa i butiker eller odla själv inomhus.

Skriv ut recept
Ostronskivling - med rödbetor
Portioner
Ingredienser
  • 4 små rödbetor
  • 1 lagerblad
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • röksalt
  • 100 gram ostronskivling
  • 1 msk smör
  • salt och nymalen vitpepper
  • 1 nypa farinsocker
  • 1-2 tsk vit balasamvinäger
  • 1 msk färsk rosmarin
  • 40 gram parmesanost
Vinägrett
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk balsamvinäger
Portioner
Ingredienser
  • 4 små rödbetor
  • 1 lagerblad
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • röksalt
  • 100 gram ostronskivling
  • 1 msk smör
  • salt och nymalen vitpepper
  • 1 nypa farinsocker
  • 1-2 tsk vit balasamvinäger
  • 1 msk färsk rosmarin
  • 40 gram parmesanost
Vinägrett
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk balsamvinäger
Instruktioner
  1. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten med lagerblad och vitlöksklyftor.
  2. Skala rödbetorna och skiva dem tunt. Vänt i olivolja och fördela på fyra tallrikar. Strö över röksalt
  3. Stek ostronskivlingen i smör och krydda med salt, vitpeppar och farinsocker. Stänk över balsamvinäger och vänd ner hackad rosmarin.
  4. Portionera ut svampen över rödbetorna. Lägg på hyvlad parmesanost.
  5. Rör ihop olja och balsamvinäger till en balsamvinägrett och droppa över.

Arkiverad under: Okategoriserade

Läsarkommentarer

Primärt sidofält

Kontakta en svampkonsulent

Kontaktuppgifter till närmare 200 svampkonsulenter över hela landet.

Copyright © 2015-2019 · Svampkonsulenternas Riksförbund