Ostronskivling kan man köpa i butiker eller odla själv inomhus.
Portioner |
|
Ingredienser
- 4 små rödbetor
- 1 lagerblad
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk olivolja
- röksalt
- 100 gram ostronskivling
- 1 msk smör
- salt och nymalen vitpepper
- 1 nypa farinsocker
- 1-2 tsk vit balasamvinäger
- 1 msk färsk rosmarin
- 40 gram parmesanost
Vinägrett
- 1 msk olivolja
- 0,5 msk balsamvinäger
Ingredienser
Vinägrett
|
|
Instruktioner
- Koka rödbetorna i lättsaltat vatten med lagerblad och vitlöksklyftor.
- Skala rödbetorna och skiva dem tunt. Vänt i olivolja och fördela på fyra tallrikar. Strö över röksalt
- Stek ostronskivlingen i smör och krydda med salt, vitpeppar och farinsocker. Stänk över balsamvinäger och vänd ner hackad rosmarin.
- Portionera ut svampen över rödbetorna. Lägg på hyvlad parmesanost.
- Rör ihop olja och balsamvinäger till en balsamvinägrett och droppa över.