Karljohan – kyckling och portvin
Portioner Förberedelsetid
4 20
Tillagningstid Passiv tid
10 15
Portioner Förberedelsetid
4 20
Tillagningstid Passiv tid
10 15
Ingredienser
  • 6hg kycklingfilé
  • 1liter färsk karljohaneller motsvarande mängd torkad, dvs. 2-3 dl
  • 2msk vetemjöl
  • 2dl grönsaksbuljong
  • Salt, peppar
  • 2klyftor vitlök
  • 1dl portvinKan uteslutas om man inte gillar portvin
Instruktioner
  1. Lägg den torkade svampen i blöt i någon timme.
  2. Ånga av den färska eller blötlagda svampen i stekpanna.
  3. Skär kycklingen i strimlor. Lägg dem i en plastpåse med mjöl, salt och peppar. Skaka om påsen så att alla bitar blir ordentligt inmjölade.
  4. Skär vitlöken i skivor och låt den mjukna i lite matfett i en stekpanna.
  5. Ta upp vitlöken och lägg i svamp och kyckling och stek tills kycklingen har fin färg.
  6. Lägg allt i en tjockbottnad kastrull, slå i buljong, grädde och portvin och låt det hela småka i minst tio minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera med ris eller pressad potatis.