Kantarell – Syltade kantareller
Förberedelsetid
10minuter
Tillagningstid Passiv tid
10minuter 15 minuter
Förberedelsetid
10minuter
Tillagningstid Passiv tid
10minuter 15 minuter
Ingredienser
  • 500 gram små, rensade kantareller
  • vatten så att det täcker ungefär hälften av svampen
  • 2tsk salt per liter vatten
Ättikslag
  • 1dl ättiksprit
  • 1 ½dl svampspad
  • 1 dl socker
  • ½tsk vitpepparkorn
  • 1tsk gula senapsfrön
  • 1bit muskotblomma
  • 1bit torkad ingefära
  • 2 kryddnejlikor
Instruktioner
  1. Rensa kantarellerna och koka dem i cirka 10 minuter i det saltade vattnet. Sila sedan av spadet och spara cirka 1,5 dl till lagen
  2. Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull. Koka upp och låt koka i 5 minuter
  3. Lägg svampen i rena burkar och häll den varma lagen över. Tillslut och förvara kallt.