Här är kantarellerna syltade. De passar bra till som tillbehör till de flesta rätter. Kanske en vegetarisk pytt-i-panna eller en biff.
Det här receptet utgår från färska kantareller.
Förberedelsetid | 10 minuter |
Tillagningstid | 10 minuter |
Passiv tid | 15 minuter |
Portioner |
|
Ingredienser
- 500 gram små, rensade kantareller
- vatten så att det täcker ungefär hälften av svampen
- 2 tsk salt per liter vatten
Ättikslag
- 1 dl ättiksprit
- 1 ½ dl svampspad
- 1 dl socker
- ½ tsk vitpepparkorn
- 1 tsk gula senapsfrön
- 1 bit muskotblomma
- 1 bit torkad ingefära
- 2 kryddnejlikor
Ingredienser
Ättikslag
|
|
Instruktioner
- Rensa kantarellerna och koka dem i cirka 10 minuter i det saltade vattnet. Sila sedan av spadet och spara cirka 1,5 dl till lagen
- Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull. Koka upp och låt koka i 5 minuter
- Lägg svampen i rena burkar och häll den varma lagen över. Tillslut och förvara kallt.