Kantarell – Rotfruktsgratäng med kantarell
Portioner
Förberedelsetid
4
personer
20
minuter
Passiv tid
35-40
minuter
Portioner
Förberedelsetid
4
personer
20
minuter
Passiv tid
35-40
minuter
Ingredienser
8
potatisar
1-2
rotfrukter av olika slag. Välj bland morot, kålrot, jordärtskocka, rotselleri, fänkål
1-2
gul eller röd lök
3
dl
gräddmjölk
2
dl
färskriven ost
1
liter
färska kantareller eller
4
dl
förkokt svamp från frysen
1
st
buljongtärning
Instruktioner
Börja med svampen. Ånga av den färska eller förkokta svampen i en stekpanna. Sätt till lite matfett och låt det bryna en stund.
Flytta över svampen till en kastrull och tillsätt gräddmjölken och en buljongtärning.
Skär potatis och rotfrukter i tunna skivor och koka tillsammans med svampen i 10 minuter.
Skär löken i tunna skivor och låt den mjukna i litet matfett. Blanda i löken i kastrullen.
Sätt ugnen på 200 grader. Flytta över allt i en smord ugnsform. Strö över osten och låt gratängen baka i 35-40 minuter.