Fårticka: ticka med curry och morot
Portioner Förberedelsetid
4portioner 15minuter
Tillagningstid Passiv tid
20minuter 10minuter
Portioner Förberedelsetid
4portioner 15minuter
Tillagningstid Passiv tid
20minuter 10minuter
Ingredienser
  • 6dl rensad fårticka
  • 300gram morötter
  • 3 salladslökar
  • 2msk smör, margarin eller rapsolja
  • 1msk curry eller mer om man behagar
  • 1msk tomatpuré
  • 1tärning grönsaks- eller hönsbuljong
  • 2dl vatten
  • 2 1/2dl matlagningsgrädde
  • Salt och peppar
  • 1/2kruka persilja
Instruktioner
  1. Rensa den färska svampen och skär den i mindre bitar. Koka av vätskan stek den i 10 minuter i matfett.
  2. Skala och skär morötterna i små tärningar. Ansa och skiva salladslöken.
  3. Fräs grönsakerna i en panna. Tillsätt svampen. Rör ner curry, tomatpuré, smulad buljongtärning, vatten och grädde. Låt det sjuda sakta under lock tills grönsakerna är klara, cirka 5-10 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar. Ha i mer curry om du önskar.
  5. Hacka persiljan och blanda ner i svamp- och grönsaksröran.
  6. Servera med ris.