Blomkålssvamp med lammfärsbiff
Portioner Förberedelsetid
4personer 10
Tillagningstid
10
Portioner Förberedelsetid
4personer 10
Tillagningstid
10
Ingredienser
  • 200g lammfärs
  • 200g blomkålssvamp
  • 2 äggulor
  • 2tsk dijonsenap
  • 1tsk timjan
  • 1dl hackad gräslökeller 1 hackad vitlök
  • 1dl visp- eller mellangrädde
  • 2msk smör
  • Salt och peppar
Instruktioner
  1. Rensa blomkålsvampen eller plocka fram svampen ur frysen. Lägg den i en kastrull och svetta ut vätskan. Tillsätt matfett och stek i tio minuter.
  2. Blanda svamp och lammfärs.
  3. Tillsätt äggulor, senap, timjan, gräslök (eller vitlök), salt och peppar. Rör i grädden.
  4. Forma färsen till 8 ovala biffar eller till 16 mindre köttbullar. Stek biffarna i smör på medelvärme i en stekpanna, 2-3 minuter på var sida.
  5. Servera med potatismos och stekta tomater.