Blomkålssvamp med lammfärsbiff
Portioner
Förberedelsetid
4
personer
10
Tillagningstid
10
Portioner
Förberedelsetid
4
personer
10
Tillagningstid
10
Ingredienser
200
g
lammfärs
200
g
blomkålssvamp
2
äggulor
2
tsk
dijonsenap
1
tsk
timjan
1
dl
hackad gräslök
eller 1 hackad vitlök
1
dl
visp- eller mellangrädde
2
msk
smör
Salt och peppar
Instruktioner
Rensa blomkålsvampen eller plocka fram svampen ur frysen. Lägg den i en kastrull och svetta ut vätskan. Tillsätt matfett och stek i tio minuter.
Blanda svamp och lammfärs.
Tillsätt äggulor, senap, timjan, gräslök (eller vitlök), salt och peppar. Rör i grädden.
Forma färsen till 8 ovala biffar eller till 16 mindre köttbullar. Stek biffarna i smör på medelvärme i en stekpanna, 2-3 minuter på var sida.
Servera med potatismos och stekta tomater.