All svamp – ugnsrostade rotfrukter
Portioner Förberedelsetid
4portioner 20minuter
Tillagningstid Passiv tid
10minuter 30minuter
Portioner Förberedelsetid
4portioner 20minuter
Tillagningstid Passiv tid
10minuter 30minuter
Ingredienser
  • 1kg blandade rotfrukter: till exempel morötter, kålrot, rotselleri, potatis, fänkål, jordärtskocka
  • 1stor röd eller gul lök
  • 2klyftor vitlök
  • 1liter färsk eller 10 gram torkad svamp
  • 3msk olja
  • timjan eller körvel
  • Salt, peppar
Instruktioner
  1. Börja med svampen. Torkad svamp läggs i blöt i cirka 15-30 minuter, kokas upp i vatten och därefter häller man av vattnet.
  2. Ånga av den färska eller blötlagda svampen i en stekpanna. När svampens egen vätska kokat in tillsätter man lite olja och småfräser svampen i cirka 20 minuter.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Skala och skär rotsakerna i bitar, potatisen och löken i skivor. Olja in rotfrukterna och lägg dem i en ugnssäker form. Tillsätt timjan eller körvel, salta och peppra som du önskar.
  5. Sätt in rotsakerna i ugnen och kontrollera efter cirka 30 minuter om de är mjuka. Blanda då i svampen och låt rätten stå i ugnen några minuter tills svampen är varm.