1kgblandade rotfrukter: till exempel morötter, kålrot, rotselleri, potatis, fänkål, jordärtskocka
1storröd eller gul lök
2klyftorvitlök
1liter färsk eller 10 gram torkad svamp
3mskolja
timjan eller körvel
Salt, peppar
Instruktioner
Börja med svampen. Torkad svamp läggs i blöt i cirka 15-30 minuter, kokas upp i vatten och därefter häller man av vattnet.
Ånga av den färska eller blötlagda svampen i en stekpanna. När svampens egen vätska kokat in tillsätter man lite olja och småfräser svampen i cirka 20 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och skär rotsakerna i bitar, potatisen och löken i skivor. Olja in rotfrukterna och lägg dem i en ugnssäker form. Tillsätt timjan eller körvel, salta och peppra som du önskar.
Sätt in rotsakerna i ugnen och kontrollera efter cirka 30 minuter om de är mjuka. Blanda då i svampen och låt rätten stå i ugnen några minuter tills svampen är varm.