Det här receptet är ursprungligen till för trattkantarell, men fungerar bra med många andra kryddsvampar, till exempel kantareller, svart eller rödgul trumpetsvamp.
Läs mer om hur du tillagar svamp
Läs mer på Svampguiden.com

Förberedelsetid | 20 minuter |
Tillagningstid | 10 minuter |
Passiv tid | 30 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 1 kg blandade rotfrukter: till exempel morötter, kålrot, rotselleri, potatis, fänkål, jordärtskocka
- 1 stor röd eller gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 1 liter färsk eller 10 gram torkad svamp
- 3 msk olja
- timjan eller körvel
- Salt, peppar
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Börja med svampen. Torkad svamp läggs i blöt i cirka 15-30 minuter, kokas upp i vatten och därefter häller man av vattnet.
- Ånga av den färska eller blötlagda svampen i en stekpanna. När svampens egen vätska kokat in tillsätter man lite olja och småfräser svampen i cirka 20 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och skär rotsakerna i bitar, potatisen och löken i skivor. Olja in rotfrukterna och lägg dem i en ugnssäker form. Tillsätt timjan eller körvel, salta och peppra som du önskar.
- Sätt in rotsakerna i ugnen och kontrollera efter cirka 30 minuter om de är mjuka. Blanda då i svampen och låt rätten stå i ugnen några minuter tills svampen är varm.