All svamp – svamppaté
Portioner Förberedelsetid
6portioner 10minuter
Tillagningstid
15+40minuter
Portioner Förberedelsetid
6portioner 10minuter
Tillagningstid
15+40minuter
Ingredienser
  • 400gram blandsvamp eller kantareller
  • 1 röd lök
  • smör eller olja till stekning
  • 1tsk torkad timjan
  • 1tsk torkad mejram
  • 10st enbär
  • 1dl finhackad persilja
  • Salt och peppar
  • 3st ägg
  • 1,5dl visp- eller mellangrädde
Instruktioner
  1. Rensa svampen och skär den i bitar. Skala och hacka rödlöken. Stek svamp och lök i smör i 10-15 minuter.
  2. Mortla enbären och tillsätt dem mot slutet av stektiden tillsammans med timjan och mejram. Salta och peppra. Låt kallna.
  3. Kör blandningen i matberedare eller med mixerstav. Tillsätt persilja, ett ägg i taget och grädde. Mixa till en jämn smet och smaka av med salt och peppar.
  4. Smörj en form som rymmer 5-6 dl eller i portionsformar. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i 35–40 minuter. Låt patén kallna och servera med gelé, picklad rödlök eller lingonsylt.