All svamp – svamppastej
Ingredienser
  • 1liter färsk blandsvamp eller motsvarande mängd förkokt
  • 2gula lökar
  • 20gram smör
  • 2 ägg
  • 2dl kokt mjölk
  • 0,5dl mellangrädde
  • 2skivor dagsgammalt vitt bröd
  • Salt, peppar
  • 0,5tsk smulad timjan
  • 0,5dl hackad persilja
  • matfett till formen
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Hacka vampen i ganska stora bitar. Ånga av den i en stekpanna. Lägg i smöret och de hackade lökarna och låt alltsammans stå på ganska svag värme i cirka 15 minuter.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde, smula i brödet. Smaksätt med salt, timjan och peppar och det mesta av persiljan.
  4. Blanda ner svamp och lök i äggsmeten och häll den i en smord, ugnssäker form.
  5. Grädda mitt i ugnen tills pastejen stannat, cirka 30 minuter.