Svampjansson
Portioner Förberedelsetid
4portioner 15
Tillagningstid Passiv tid
60 60
Portioner Förberedelsetid
4portioner 15
Tillagningstid Passiv tid
60 60
Ingredienser
  • 0,5-1 liter färsk svamp eller 2-4 dl fryst svamp
  • 2medelstora rödlökar
  • 2msk olja eller smör
  • 10medelstora potatisar
  • 2msk gräslök
  • 4dl grädde eller gräddmjölk, dvs hälften grädde, hälften vatten
  • riven ost
  • Salt och peppar
Instruktioner
  1. Hacka svampen i små bitar och stek den i olja. Salta och peppra.
  2. Finhacka löken och stek den på svag värme
  3. Skala potatisen, skiva den eller grovriv den. Skölj och låt vattnet rinna av.
  4. Smörj en ugnssäker form och lägg i hälften av potatisen. Lägg på svamp, lök och den finklippta gräslöken. Täck med resten av potatisen.
  5. Blanda ihop gräddmjölken och salta lätt. Häll den i formen och strö riven ost över.
  6. Sätt in formen i ugnen, 175 grader, och låt den stå cirka 1 timme.