All svamp – köttfärsröra
Portioner Förberedelsetid
4portioner 10minuter
Tillagningstid Passiv tid
10minuter 20 minuter
Portioner Förberedelsetid
4portioner 10minuter
Tillagningstid Passiv tid
10minuter 20 minuter
Ingredienser
  • 300gram köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1msk torkad timjan
  • 1msk finskuren basilika
  • Salt, peppar
  • 1liter färska kantareller eller
  • matfett
  • 1burk krossade tomater
  • 1gnutta socker
Instruktioner
  1. Fräs köttfärsen i lite matfett så att den blir grynig och får lite färg.
  2. Hacka och fräs löken på svag värme tills den mjuknar.
  3. Lägg över allt i en gryta.
  4. Blötlägg torkad svamp i 15-30 minuter för rödgul trumpetsvamp och andra tunna svampar. Ånga av svampen. Skiva den färska svampen och låt den ånga av.
  5. Fräs den färska svampen i lite matfett.
  6. Lägg allt i en gryta tillsammans med riven vitlök, alla kryddor och de krossade tomaterna. Tillsätt en gnutta socker. Sjud på svag värme i cirka en kvart.
  7. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med riven ost.