Man kan använda många olika svampar i en köttfärsröra som äts till pasta eller läggs in i en paj. Det här receptet är gjort för rödgul trumpetsvamp, men det går även bra att använda trattkantarell, kantarell eller någon god blandsvamp.
Läs mer om hur du tillagar svamp
Läs mer på Svampguiden.com
Förberedelsetid | 10 minuter |
Tillagningstid | 10 minuter |
Passiv tid | 20 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 300 gram köttfärs
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- 1 msk torkad timjan
- 1 msk finskuren basilika
- Salt, peppar
- 1 liter färska kantareller eller
- matfett
- 1 burk krossade tomater
- 1 gnutta socker
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Fräs köttfärsen i lite matfett så att den blir grynig och får lite färg.
- Hacka och fräs löken på svag värme tills den mjuknar.
- Lägg över allt i en gryta.
- Blötlägg torkad svamp i 15-30 minuter för rödgul trumpetsvamp och andra tunna svampar. Ånga av svampen. Skiva den färska svampen och låt den ånga av.
- Fräs den färska svampen i lite matfett.
- Lägg allt i en gryta tillsammans med riven vitlök, alla kryddor och de krossade tomaterna. Tillsätt en gnutta socker. Sjud på svag värme i cirka en kvart.
- Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med riven ost.