Inlagd svamp med smak av vinäger kan ersätta sillen på julbordet. Du kan använda vilken svamp du vill, helst ska det vara små, fina exemplar, men det funkar bra med skivad eller grovhackad svamp från frysen. Du kan välja mellan en starkare variant med röd chili eller mildare med paprika eller morot. Rätten mår bra […]
vitlök
Ostronskivling – med rödbetor
Ostronskivling kan man köpa i butiker eller odla själv inomhus. Skriv ut recept Ostronskivling – med rödbetor Portioner Ingredienser 4 små rödbetor1 lagerblad2 klyftor vitlök2 msk olivoljaröksalt100 gram ostronskivling1 msk smörsalt och nymalen vitpepper1 nypa farinsocker1-2 tsk vit balasamvinäger1 msk färsk rosmarin40 gram parmesanost Vinägrett 1 msk olivolja0,5 msk balsamvinäger Portioner Ingredienser 4 små rödbetor1 […]
All svamp – ugnsrostade rotfrukter
Det här receptet är ursprungligen till för trattkantarell, men fungerar bra med många andra kryddsvampar, till exempel kantareller, svart eller rödgul trumpetsvamp. Läs mer om hur du tillagar svamp Läs mer på Svampguiden.com Skriv ut recept All svamp – ugnsrostade rotfrukter Förberedelsetid 20 minuter Tillagningstid 10 minuter Passiv tid 30 minuter Portioner portioner Ingredienser 1 […]
Karljohan – kyckling och portvin
Karljohan kan stekas och ätas direkt eller torkas. Flera anser att smaken blir bättre om svampen är torkad först. Karljohan har en nära släkting i finluden stensopp ( Boletus reticulatus), som ofta kommer något tidigare på sommaren. Latinskt namn: Boletus edulis Läs mer i Svampguiden.com Skriv ut recept Karljohan – kyckling och portvin Förberedelsetid 20 […]