Fårticka är en mycket användbar matsvamp och kan ersätta kyckling och fisk för den som vill äta vegetariskt. Det är en kompakt svamp som sällan är angripen av insekter. Den växer i stora samlingar. Välj helst svampar som är max 10 cm i diameter. Fårtickan blir vackert gul när den avkokas. Om man steker den […]
tomatpuré
Trattkantarell – soppa 3
Trattkantarell är en mycket användbar svamp. Den är lätt att torka och man använda den som råvara eller krydda. Smula ner lite torkad trattkantarell i en sås eller gryta och smaken förbättras betydligt. Läs mer om hur du tillagar svamp Latinskt namn : Cantharellus tubaeformis Läs mer på Svampguiden.com Skriv ut recept Trattkantarell – soppa 3 […]
Sandsopp- soppa på sandsopp
I torkat skick är sandsoppen mycket läcker, men som färsk är den tämligen intetsägande. Torka den och använd istället för stenmurkla i soppor och såser. Minska mängden vätska i receptet till hälften om du gör sås. Sandsoppen är torr i sig och mycket lätt att torka. Man bör undvika de större exemplaren. Rensa bort den […]