Inlagd svamp med smak av vinäger kan ersätta sillen på julbordet. Du kan använda vilken svamp du vill, helst ska det vara små, fina exemplar, men det funkar bra med skivad eller grovhackad svamp från frysen. Du kan välja mellan en starkare variant med röd chili eller mildare med paprika eller morot. Rätten mår bra […]
salt
Svart trumpetsvamp – i leverpastej
Svart trumpetsvamp anses av många vara en av de godaste matsvamparna. Den kan ätas stekt på macka eller med pasta, men man kan också göra pastej eller fiskdolmar på svart trumpetsvamp. Latinskt namn: Cantharellus cornucopioides Skriv ut recept Svart trumpetsvamp – i leverpastej Portioner Ingredienser 4 hg kalv- eller svinlever100 gram späck1 gul lök2 ansjovisfiléer1 […]
Rimskivling – rotsakspytt
Rimskivling är en god svamp som passar bra till rotsaker. Rimskivling kallades tidigare rynkad tofsskivling. Latinsk namn: Rozites caperatus Skriv ut recept Rimskivling – rotsakspytt Förberedelsetid 20 Passiv tid 30 Portioner Ingredienser 1 liter färsk rimskivling eller motsvarande mängd torkad, dvs. 1,5-2 dl3 potatisar1 morot1 bit kålrot1 bit rotselleri, cirka 50 gram1 röd paprika2 […]