Speciellt i jultider kan det vara lämpligt att ersätta ansjovis med svamp i Janssons frestelse. Du kan använda nästan vilken svamp som helst, torkad eller fryst eller färsk. Skriv ut recept Svampjansson Förberedelsetid 15 Tillagningstid 60 Passiv tid 60 Portioner portioner Ingredienser 0,5-1 liter färsk svamp eller 2-4 dl fryst svamp2 medelstora rödlökar2 msk olja […]
potatisar
Rimskivling – rotsakspytt
Rimskivling är en god svamp som passar bra till rotsaker. Rimskivling kallades tidigare rynkad tofsskivling. Latinsk namn: Rozites caperatus Skriv ut recept Rimskivling – rotsakspytt Förberedelsetid 20 Passiv tid 30 Portioner Ingredienser 1 liter färsk rimskivling eller motsvarande mängd torkad, dvs. 1,5-2 dl3 potatisar1 morot1 bit kålrot1 bit rotselleri, cirka 50 gram1 röd paprika2 […]
Kantarell – Rotfruktsgratäng med kantarell
Kantarellen är en s.k. kryddsvamp med god egen smak. Den passar även bra i gratänger som denna. Många föredrar att äta kantarellen stekt på macka. Efter förkokning kan den frysas för senare bruk. Man kan även torka den och sedan mala den till pulver i en mandelkvarn och använda som krydda. Du kan byta ut […]