Paté på svamp är utmärkt på julbordet för den som föredrar vegetariska rätter. Använd gärna kantareller, taggsvamp eller fårticka. Servera med gelé eller lingon. Du kan laga patén i en ugnsform som rymmer 5-6 deciliter eller välja portionsformar. Skriv ut recept All svamp – svamppaté Förberedelsetid 10 minuter Tillagningstid 15+40 minuter Portioner portioner Ingredienser 400 […]
finhackad persilja
Karljohan – soppa
Karljohan räknas av många som den godaste av alla svampar. Den har härlig smak och är läcker stekt i smör eller olja, men fungerar även i mer blandade rätter. Karljohan kan stekas och ätas direkt eller torkas. Flera anser att smaken blir bättre om svampen är torkad först. En del kockar serverar karljohan rå. Man […]
Rimskivling – torskgryta
Rimskivling är en bra svamp att kunna. Den är lätt att känna igen på sin rimfrostliknande beläggning på toppen. Den är god, kan både torkas och frysas. Och okänd för flertalet. Rimskivling hette tidigare rynkad tofsskivling. Latinskt namn: Rozites caperatus Läs mer om rimskivling i Svampguiden Skriv ut recept Rimskivling – torskgryta Förberedelsetid 15 Tillagningstid […]