Den här pastejen passar fint på smörgåsbord och julbord. Skriv ut recept All svamp – svamppastej Portioner Ingredienser 1 liter färsk blandsvamp eller motsvarande mängd förkokt2 gula lökar20 gram smör2 ägg2 dl kokt mjölk0,5 dl mellangrädde2 skivor dagsgammalt vitt brödSalt, peppar0,5 tsk smulad timjan0,5 dl hackad persiljamatfett till formen Portioner Ingredienser 1 liter färsk blandsvamp […]
ägg
Svart trumpetsvamp – i leverpastej
Svart trumpetsvamp anses av många vara en av de godaste matsvamparna. Den kan ätas stekt på macka eller med pasta, men man kan också göra pastej eller fiskdolmar på svart trumpetsvamp. Latinskt namn: Cantharellus cornucopioides Skriv ut recept Svart trumpetsvamp – i leverpastej Portioner Ingredienser 4 hg kalv- eller svinlever100 gram späck1 gul lök2 ansjovisfiléer1 […]
Kantarell – biffar
Kantareller har mycket smak och fungerar bra för denna svampbiff. Du kan även använda andra svampar eller en blandning av olika svampar. Bacon eller rimmat fläsk passar bra till eller varför inte julskinka. Skriv ut recept Kantarell – biffar Portioner Ingredienser 1,5 liter färska kantareller eller motsvarande mängd fryst2 ägg1 liten rödlök1,5 dl ströbröd3 msk […]
All svamp – svamppaté
Paté på svamp är utmärkt på julbordet för den som föredrar vegetariska rätter. Använd gärna kantareller, taggsvamp eller fårticka. Servera med gelé eller lingon. Du kan laga patén i en ugnsform som rymmer 5-6 deciliter eller välja portionsformar. Skriv ut recept All svamp – svamppaté Förberedelsetid 10 minuter Tillagningstid 15+40 minuter Portioner portioner Ingredienser 400 […]
Rödgul trumpetsvamp – broccolipaté med svampsås
Rödgul trumpetsvamp är liksom trattkantarell en mycket användbar svamp. Den är lätt att torka och man använda den som råvara eller krydda. Läs mer om hur du tillagar och torkar svamp Latinskt namn : Cantharellus aurora Läs mer på Svampguiden.com Skriv ut recept Rödgul trumpetsvamp – broccolipaté med svampsås Förberedelsetid 10 minuter Tillagningstid 20 minuter Passiv […]
Sotvaxing – köttfärsrulle med bacon
Sotvaxing har en mild, söt smak, som framträder tydligt om man inte blandar den med andra svampar eller kryddar den för mycket. Många anser att det är den vackraste av svampar med sina kontraster mellan den mörkbruna hattovansidan och de vita, glesa skivorna. Sotvaxing hette tidigare sotbrun vaxskivling. Latinskt namn: Hygrophorus camarophyllus. Läs mer om sotvaxing […]